dinsdag 3 november 2009

[Fwd: Downw_arts Nieuwsbrief November 2009]

De nieuwsbrief van Downw_arts is weer uit. Met dze maand:

Downw_arts Verhuur en verkoopsite een feit.
Spotlight
Downw_arts twee talig
Baroeg "Night of fairytales"
Gothic fantasie beurs Rijswijk
Manga event (Kumiko event)

Logo Downw_arts

Downw_arts Verhuur en verkoopsite een feit.

Zoals iedreen wel gezien heeft en ondervonden heeft hebben wij vorige maand de verhuur gelanceerd. Het was even aankijken of alles goed zou werken zoals het hoorde. De verhuursite werkt zelfs zo goed dat we in de test maand alleen al meer dan 200 bezoekers hebben gehad!

Ook de collectie groeide sneller dan dat we ooit hebben kunnen wensen. Ondanks dat er nog steeds plaats genoeg genoeg is voor meer mensen en werken. Daarom doen we nog steeds een oproep voor alle kunstenaars de een afzetmarkt zoeken. Zeker als we deze maand gaan starten met een volledige promotiecampagne. Ook de website word in twee talen gelanceerd. Dus grijp je kans en neem vandaag nog contact met ons op.

Downw_arts logo


Spotlight

Vanaf heden zullen wij elke maand in onze nieuwsbrief een kunstwerk uit onze verhuur in de spotlights zetten. Naast alle informatie proberen we ook iets over de kunstenaar te vertellen.

Deze maand houden we het dicht bij huis en daarom is deze maand het kunstwerk van M.V.Baks de gelukkige.

Handen by M.V.Baks

Het werk draagt de naam: “handen” en is vervaardigd in ze zomer van 2008. Er zijn twee versies van. De ene is op a3 formaat de ander die in onze collectie is opgenomen is 59,4 bij 42 cm.

Het kunstwerk is gemaakt met potlood op papier.

Als we naar het beeld kijken zien we in eerste instantie dat de twee handen die in elkaar grijpen. De twee handen hebben een scherpte diepte gekregen doordat enkele vingers van de handen verdwijnen in het wit van het papier. Als we beter kijken zien we dan ook dat elke hand geen vijf vingers heeft maar zelfs 6, 7 of 8.

M.V. Baks heeft hier gewerkt met de illusie van het vervagen en laat daarbij blijken dat het niet gaat om één paar handen die in elkaar grijpen maar om meerdere handen die door elkaar gebruikt naar elkaar te laten grijpen. Het geeft een onwennig surrealistische beeld wat erg spannend is om naar te kijken.

M.V. Baks werk bestaat veel al uit surrealistische potlood tekeningen waar in de mensheid word verdrongen door organische vormen. Echter is “handen” een uitzondering op deze regels. Als spot hij ook met het menselijk lichaam, de verdrukking is hier niet direct aanwezig. Wat we vaak terug zien in andere werken van M.V.Baks is dat hij de organische vormen tegen over industriële vormen zet. Zo te zien is in zijn vaak grote tekeningen van 2,5 meter bij 2,5 meter. Dat maakt deze tekening nou ook juist zo bijzonder. Het is een van zijn weinige potloodtekeningen op een kleiner formaat.

Voor een goed beeld van M.V.Baks werk verwijzen we je graag door naar zijn website: www.mvbaks.com. Hier vind u een groot overzicht van zijn werk. Let zeker ook op de intofilm die hij gebruikt om u mee te nemen in zijn virtuele eindejaarsexpostie van Willem de Kooning academie.

Heeft u interessen in het kunstwerk “handen” dan kunt u mailen naar info@downw-arts.com onder vermelding van “handen” bestel nummer: T2009003. Ook voor andere kunstwerken die aangeboden worden door ons van M.V.Baks zijn te vinden op http://verhuur.downw-arts.com

Downw_arts twee talig 

Binnen enkele dagen zal de website ook een Engelstalige versie krijgen. Nu bestaat een deel van onze website uit Nederlands en een deel uit Engels. Maar komende maand zal er een duidelijk onderscheid komen tussen de twee talen.

Als je een bezoek brengt aan onze website zal je in het Nederland ontvangen worden maar geven we je de keuze om te schakelen naar Engels en ook weer terug.

We vragen nog even geduld maar in de loop van de maand November zal het zo ver zijn.

Nederlandse Vlag  Engelse vlag

Baroeg "Night of fairytales"

Er zal nog veel meer plaats vinden in November. Zo hebben we een nieuwe avond in Jongerencentrum de Baroeg. Deze avond zal op zaterdag 21 november van 21.00 t/m 02.00 uur plaatsvinden. Alle gegevens over de avond kan je zoals altijd terugvinden in onze agenda op de website.

Deze altijd weer sfeervolle avond zal dit keer het thema “Night of fairytales” dragen. Het belooft een avond vol romantiek te worden in de sferen van een sprookjesbos. Een knipoog naar de gebroerders Grimm en fantasy. Voor het eerst zal er een live band spelen op het podium de band: Jack & Jill.

De mensen die interesse hebben om mee te werken aan deze avond kunnen dit laten weten via de e-mail: info@downw-arts.com. Geef duidelijk aan wat je wilt gaan doen en laat ook je contactgegevens achter zodat we je kunnen bereiken.

Downw_arts logo Jack anf Jill logo Baroeg Logo

 

Gothic fantasie beurs Rijswijk

Een andere belangrijke gebeurtenis deze maand is de Gothic fantasie beurs in Rijswijk die zal plaatsvinden op 7 en 8 november. Wij zullen hier als Downw-arts met een verkoopstand bij aanwezig zijn. Speciaal voor dit weekend hebben we dan ook een aantal werken van onze site scherp geprijsd voor de verkoop op de beurs.

Met o.a. werken van: Jessica van Deursen, M.V. Baks, Rob DeBruyn en Alex Dam. M.V.Baks zal dit weekend ook live aan het werk gaan. Hij zal exclusieve krijttekeningen gaan maken. En naast ons aanbod is het natuurlijk een belevenis om tussen alle kraampjes rond te struinen.

Wij verwelkomen je graag op de beurs.

Downw_arts logo Gothic Fantasy Beurs


Manga event (Kumiko event)

Downw_arts is ook bezig om een grootschalig manga evenement te organiseren. Dit evenement zal plaats vinden in het weekend van 3 en 4 april 2010.

Voor dit evenement zijn we nog op zoek naar artiesten, uitgevers en schrijvers. Dus ben jij zelf een manga-artiest, of ken je iemand die animeert of aan cosplay doet, neem dan snel contact met ons op via kumiko@downw-arts.com. Op de website kan je natuurlijk alle informatie rustig nalezen.

Downw_arts logo Kumiko logo

 

 

 

U wilt deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Klik dan hier om direct uit te schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie