vrijdag 26 juli 2013

Jessica van Deursen (Grote prijs van Nederland)

Persbericht ''Beeing human anno 2012''


Morgen om 13:00, houd ik een hele stille performance op de trappen van het WTC gebouw op Beursplein Rotterdam.


Waar een jaar geleden dezelfde plek werd bevolkt door het Occupy kamp, wordt het terras nu opgevuld voor een strategisch grid van plantenbakken (om op een subtiele manier een herhaling van het tentenkamp te voorkomen?). Niets herinnert hier nog aan het protest van een jaar geleden.

Maar is de onvrede in de maatschappij verdwenen, samen met het verdwijnen van het Occupy kamp? Heeft de burger zich zijn woede inmiddels ingeslikt, rondom de economische malaise die niet haar schuld was, maar wel haar probleem werd gemaakt? Zijn de protestanten van Occupy simpelweg via de bureaucratische weg monddood gemaakt, of was hun eigen gebrek aan strategieën de oorzaak van hun overgave?

Waar de ene mens bepaalde (politieke, sociaal maatschappelijke of culturele) idealen nastreeft, zal er altijd een ander zijn die zich tégen diezelfde idealen keert. Als een oneindig wellus-nietus spelletje. Maar is er ooit een diepere communicatie mogelijk dan dit? Waar en hoe kunnen alle mensen elkaar wél verstaan en begrijpen.

21-12-12, de datum waarop de wereld zou veranderen of vergaan is in aantocht. Maar welke veranderingen vinden er nu eigenlijk plaats in de wereld? Of blijft alles bij het oude, en zullen wij mensen elkaar nooit begrijpen en altijd met elkaar in gevecht blijven?


Jessica van Deursen

http://www.jessicavandeursen.com

http://www.groteprijsvan.nl/deelnemer/jessica-van-deursen/

jlvandeursen89@gmail.com

06-317 430 94

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw reactie